OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Płocki reprezentowany przez Zarząd Powiatu w Płocku , ul. Bielska 59, 09-400 Płock, woj. mazowieckie, tel. 024 2676800, faks 024 2676848.
Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.plock.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Zakrzewie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Cześć 1 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Cześć 2 - Produkty drobiarskie
Cześć 3 - Ryby przetworzone i konserwowane
Cześć 4 - Owoce, warzywa przetworzone
Cześć 5 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
Cześć 6 - Produkty mleczarskie
Część 7 - Produkty przemiału ziarna
Część 8 - Różne produkty spożywcze
Cześć 9 - Napoje
Część 10 - Pieczywo
Cześć 11 - Jaja
Część 12 - Ziemniaki
Część 13 - Makarony
Część 14 - Mleko świeże krowie
Część 15 - Owoce, warzywa
1.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia.
2.Przewiduje się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości artykułów wymienionych w załączniku nr 1 formularze cenowe o 15 %, w związku z koniecznością dostosowania do potrzeb mieszkańców.
3.Dostawa przedmiotu zamówienia następować będzie loco magazyn żywnościowy Domu Pomocy Społecznej w Zakrzewie - zwanego dalej odbiorcą - transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko.
4.Artykuły będące przedmiotem zamówienia będą wytworzone i dostarczane zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. /tj. Dz. U. 2015, poz. 594 ze zm. Dz. U. z 2015 r. poz. 35/ oraz aktualnych rozporządzeń wydanych w tym zakresie.
5.Wykonawca gwarantuje wysoką jakość artykułów zgodną z normami oraz zobowiązuje się do udzielenia gwarancji jakościowej na dostarczane artykuły (min. ¾ okresu określonego przez producenta), gwarancja rozpoczyna swój bieg od dnia dostawy do odbiorcy. Gwarancja rozpoczyna swój bieg od daty odbioru każdej partii towaru.
6.Rodzaj i ilość towarów stanowiących przedmiot każdorazowej dostawy określona będzie w zamówieniach przekazanych Wykonawcy w formie faksu, telefonicznie określających wielkość i rodzaj dostawy stosownie do potrzeb odbiorcy.
7.Dostawa artykułów spożywczych realizowana będzie stosownie do potrzeb odbiory, każdorazowo na jego wniosek - w ciągu nie dłużej niż dwóch dni roboczych od dnia złożenia zamówienia jednostkowego w godzinach 800 - 1400. W przypadku dostawy zamówionej ilości mleka dostawa odbywać się będzie codziennie w godzinach 600- 615.
8.Zamawiający informuje, iż w Domu Pomocy Społecznej w Zakrzewie obowiązuje system HACCP należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na żądanie SANEPID-u n/w dokumenty:
a/ decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dla środka transportu zezwalająca na przewóz produktów spożywczych.
b/ aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno -epidemiologicznych osoby dostarczającej towar.
9.Zamawiane artykuły powinny być dostarczane w opakowaniach /skrzynki, pojemniki itp./. Opakowanie powinno być dostosowane do właściwości danego artykułu i odpowiednie z punktu widzenia higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Środki transportu powinny być czyste i bez obcych zapachów.
10.Wykonawca zobowiązuje się do umożliwienia Odbiorcy kontroli środka transportu i pojemników /opakowań/ do przewozu towaru pod kątem czystości.
11.Odbioru jakościowego artykułów dokonuje Odbiorca w chwili ich dostawy.
12.W przypadku dostarczenia artykułów z wadami lub brakami Wykonawca dokona wymiany lub ich uzupełnienia na artykuły wolne od wad na swój koszt w terminie 24 godzin od dostawy artykułów.
13.Jako termin realizacji dostawy rozumie się datę złożenia podpisu na dokumencie odbioru dostawy przez osobę upoważnioną do odbioru ze strony Zamawiającego.
14. Do każdej dostawy Wykonawca dołącza: handlowy dokument identyfikacyjny, WZ lub fakturę.
15.Wykonawca poda imię i nazwisko osoby oraz określi numery telefonów kontaktowych i numery faksów niezbędne dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.
16. Jeżeli w udostępnionych Wykonawcom dokumentach znajdują się jakiekolwiek nazwy własne, to świadczą one o jakości materiałów / urządzeń / rozwiązań, a Zamawiający dopuszcza zastosowanie materiałów / urządzeń / rozwiązań równoważnych o parametrach nie gorszych niż te, na które wskazują zastosowane nazwy.
17. W przypadku zaoferowania artykułów równoważnych, Wykonawca jest zobowiązany do załączenia do oferty wykazu wyspecyfikowanych wszystkich tych artykułów wraz z podaniem nazwy producenta, dokładnego i jednoznacznego typu artykułu..
II.1.5)
Nie przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9, 15.90.00.00-7, 03.00.00.00-1, 03.14.25.00-3, 03.21.21.00-1, 03.20.00.00-3, 03.33.30.00-4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 15.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia /wzór zał. nr 3 do siwz/
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia /wzór zał. nr 3 do siwz/
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia /wzór zał. nr 3 do siwz/
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożenie: - oświadczenia, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia /wzór zał. nr 3 do siwz/.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1/ Formularz oferty - załącznik nr 2 do siwz;
2/ Formularz cenowy - załącznik nr 1 do siwz;
3/ W przypadku zaoferowania artykułów równoważnych, Wykonawca jest zobowiązany do załączenia do oferty wykazu wyspecyfikowanych wszystkich tych artykułów wraz z podaniem nazwy producenta, dokładnego i jednoznacznego typu artykułu.
4/ Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy, jeżeli oferta będzie podpisana przez pełnomocnika.
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2)
Nie będzie przeprowadzona aukcja elektroniczna
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy zgodnie z art. 144 ust. 1 u.p.z.p. w przypadku:
1/ zmiany przepisów prawa powszechnie obowiązujących, w szczególności zmian stawki podatku VAT - w zakresie dostosowania jej do tych zmian. Wykonawca zobowiązany jest do poinformowania Zamawiającego o zmianie przepisów w terminie 7 dni od uchwalenia / wydania przepisów, wskazując zmianę i określając jaki ma ona wpływ na realizacje umowy;
2/ zmian w wykazie podwykonawców, którzy biorą udział w wykonywaniu umowy;
3/ wystąpienia siły wyższej /siła wyższa - zdarzenie lub połączenie zdarzeń obiektywnie niezależnych od Stron umowy, które zasadniczo i istotnie utrudniają wykonywanie części lub całości zobowiązań wynikających z umowy, których Strony nie mogły przewidzieć i którym nie mogły zapobiec ani ich przezwyciężyć i im przeciwdziałać poprzez działanie z należytą starannością ogólnie przewidziana dla cywilnoprawnych stosunków zobowiązaniowych/ - w zakresie dostosowania umowy do zmian nią spowodowanych;
4/ terminu wykonania umowy - o ile jest to korzystne dla Zamawiającego;
5/ konieczności usunięcia rozbieżności lub niejasności w rozumieniu pojęć lub sformułowań w niej użytych, których nie będzie można usunąć w inny sposób, a zmiana treści umowy będzie umożliwiać usunięcie rozbieżności lub niejasności lub doprecyzowanie jej postanowień w celu jednoznacznej jej interpretacji.
6/ poprawy jakości lub innych parametrów charakterystycznych dla danego elementu dostawy lub zmiany technologii na równoważną lub lepszą, w sytuacji wycofania z rynku przez producenta, wstrzymania lub zakończenia produkcji zaoferowanego przez Wykonawcę przedmiotu zamówienia bądź jego elementów.
2. Strony zobowiązują się do niezwłocznego, wzajemnego, pisemnego powiadamiania się przesyłką poleconą, o zmianach określonych w umowie nazw, adresów, osób, bez konieczności sporządzania aneksu do niniejszej Umowy.
3. Wszelkie zmiany i uzupełnienia niniejszej umowy wymagają zgody obu Stron wyrażonej w formie pisemnej, pod rygorem nieważności.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.powiat-plock.pl/wiadomosci/3/lista/przetargi
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Biuro Zamówień Publicznych Starostwa Powiatowego w Płocku, ul. Bielska 59, p. 219.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2015 godzina 10:00, miejsce: bezpośrednio w Kancelarii Ogólnej p.212, codziennie w dni pracy Urzędu: pon,wt,czw,pt w g.730-1530, w śr w g.730-1700, za pośrednictwem poczty, na adres wskazany w p.1 siwz.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Ad. pkt II.2/ Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Rozpoczęcie 01.01.2016 r. Uczestnictwo innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2 b u.p.z.p.
1/ Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia, zdolnościach finansowych lub ekonomicznych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia.
2/ Podmiot, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów zgodnie z art. 26 ust. 2b, odpowiada solidarnie z Wykonawcą za szkodę Zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy.
3/ W sytuacji gdy inny podmiot odda Wykonawcy do dyspozycji swoją wiedzę i doświadczenie to z przedmiotowego zobowiązania musi także wynikać oświadczenie, iż podmiot ten będzie uczestniczyć w wykonywaniu części zamówienia.
4/ Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b u.p.z.p., Zamawiający żąda dokumentów dotyczących w szczególności:
a/ zakresu dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu,
b/ sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia,
c/ charakteru stosunku, jaki będzie łączył Wykonawcę z innym podmiotem,
d/ zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia. 21. Podwykonawstwo:
1) Zamawiający dopuszcza powierzenie części zamówienia podwykonawcom.
2) Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcy lub podania przez Wykonawcę nazw (firm) podwykonawców, na których zasoby Wykonawca powołuje się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1.
3) Jeżeli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby Wykonawca powoływał się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1, Wykonawca jest obowiązany wykazać Zamawiającemu, iż proponowany inny podwykonawca lub Wykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż wymagany w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia..
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty zwięrzęce, mięso i produkty mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej w części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty drobiarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowane.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Owoce, warzywa przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Produkty przemiału zboża.
1) Krótki opis z ny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Napoje.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.90.00.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Ziemniaki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 03.21.21.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Makarony.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Mleko świeże krowie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 03.33.30.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Owoce, warzywa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do siwz - formularze cenowe - odrębnie w każdym arkuszu dla każdej z części zamówienia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 03.20.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
Realizacja: IDcom.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2025 Starostwo Powiatowe w Płocku